SİVAS / KANGAL - Koç Anadolu Lisesi

Koç Anadolu Lisesi

.
Adres
SULARBAŞI MAH. YENİ SİVAS CAD. KOÇ ANADOLU LISESI ve PANSIYONU BLOK NO 77/1 KANGAL / SİVAS
Vizyon
Okulumuzda Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan, laik ,çağdaş,bilime ve evrensel düşünceye inan fikri hür,vicdanı hür genç kuşaklar yetiştirebilmek.
Misyon
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasaların belirlediği görevler çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı adına bize emanet edilen gençlerin , sağlıklı bir ortamda gelişmelerini sağlamak , kendileri için gerekli olan kararları vermelerine yardımcı olacak bilgi ve beceri kazanmalarına fırsat tanımak,sosyal,kültürel,değerlere sahip erdemli insanlar yetiştirmek,onları gelecek yüzyılın değişen,gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek anlayışı kazandırmak, onlara ilgi ve istidatları doğrultusunda güzel bir meslek kazandırarak onları mutlu bir birey olarak yetişmelerini sağlamak için varız.
Öğretim Şekli :Örgün - Tam Gün
İngilizce - Fransızca - Almanca
Ulaşım
Okulumuza sabah ulaşımda sıkıntılar bulunmaktadır. Gün içerisinde saat başı ilçe arabaları şehir merkezine gitmektedir. Kışın ulaşım konusunda problemler yaşanmaktadır.
Okulumuzda faal bir servis yoktur. Özel araçlarla gidilip gelinmektedir.
Sularbaşı Mh. Yeni Sivas Cad. No: 141 58900 Kangal/Sivas
Okulumuz il merkezine 100 km uzaklıktadır. İlçe merkezinde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri
2023 - 2024 9. sınıf : 60 öğrenci (SINAVLI) 10. sınıf: 60 öğrenci (SINAVLI) 11. sınıf: 60 öğrenci (SINAVLI) 12. sınıf: 60 öğrenci (SINAVLI)
Okulun Sınav Başarı Durumu
2022 2023 eğitim öğretim yılında 54 öğrencimiz den 24 tanesi üniversite kazanmıştır.
%50 üzeri oranla yerleştirme gerçekleşmektedir.
Okul İçi Voleybol, Futsal, Basketbol turnuvaları düzenlenmektedir.
TÜBİTAK-4006
HAREZMİ E-TWINNING TÜBİTAK-4006